CAN ATALAY’A ÖZGÜRLÜK!
TBMM’nin yeni yasama yılına başladığı bugün, seçilmiş Hatay Milletvekili ve Mimarlar Odamızın Hukuk Danışmanı Can Atalay, Anayasa Mahkemesi kararlarının uygulanması, Hatay halkının temsil hakkının teslim edilmesi ve milletvekilliği görevinin önündeki engellerin kaldırılması talebiyle 24 saatlik açlık grevine başladı.
Can Atalay, Anayasa Mahkemesi’nin hak ihlali kararlarına rağmen hâlâ cezaevinde tutuluyor; seçildiği Meclis’te halkın kendisine verdiği temsil görevini yerine getirmesi engelleniyor. Anayasa Mahkemesi kararlarının uygulanmadığı, seçme ve seçilme hakkının yok sayıldığı bir düzende hukuk devletinden ve demokrasiden söz edilemez.
Üstelik bu hukuksuzluk yalnızca Can Atalay’la sınırlı değildir. Gezi Davası nedeniyle yıllardır özgürlüklerinden mahrum bırakılan arkadaşlarımız da kamu yararını, kentlerimizi ve ülkemizin demokratik geleceğini savundukları için cezaevindedir.
Meclis’in yeni yasama yılına başladığı bugün bir kez daha söylüyoruz:
Anayasa’ya ve Anayasa Mahkemesi kararlarına uyulmalı, halkın iradesi üzerindeki engel kaldırılmalı; Can Atalay, Tayfun Kahraman ve tüm Gezi tutukluları derhal serbest bırakılmalıdır.
Arkadaşlarımızı, mesleklerimizi, hukuku, demokrasiyi ve Gezi’yi savunmaktan vazgeçmeyeceğiz!
TÜRK MÜHENDİS VE MİMAR ODALARI BİRLİĞİ







