Mimarlar Deneyimlerini Paylaşıyor – Cumartesi Buluşmaları: Hakkı Yırtıcı

Yazar- MO İstanbul 26 Haziran 2020 Cuma

Meslektaşlarımızın, mesleki birikimlerini ve deneyimlerini paylaştığı “Mimarlar Deneyimlerini Paylaşıyor” başlığıyla geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirilen söyleşilerimiz yeniden başlıyor. 2020 yılının ilk konuğu, Gazete DuvaR yazarı Doç. Dr. Hakkı Yırtıcı.

Covid-19 koşulları sebebiyle zoom üzerinden gerçekleştirilecek olan söyleşi, 4 Temmuz 2020 Cumartesi günü 16.00’da başlayacak.

Söyleşiye kayıt yaptırmak için aşağıdaki kayıt bağlantısına tıklayabilirsiniz.

Zoom etkinlik kayıt bağlantısı için buraya tıklayınız.

YouTube canlı yayın bağlantısı için buraya tıklayınız.

Bilgisayarınıza veya akıllı telefonunuza Zoom uygulamasını indirdikten sonra, belirtilen bağlantı aracılığı ile etkinliğe kayıt yaptırabilirsiniz. Katılım 100 kişi ile sınırlıdır. Etkinlik Zoom’da yayın saatinden 15 dakika önce açılacak, Zoom’a giriş yapan ilk yüz kişiye onay verilecektir. Etkinliğe kayıt oluştururken isim-soy isim bilgisini girmeyenlerin başvurusu kabul edilmeyecektir.

Zoom üzerinden bağlanamayanlar için yayın Youtube bağlantısı aracılığı ile canlı olarak takip edilebilecektir.

Hakkı Yırtıcı kimdir?

İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi mezunu olan Hakkı Yırtıcı, yüksek lisans ve doktora eğitimini de aynı üniversitede tamamladı. “Çağdaş Kapitalizmin Mekânsal Örgütlenmesi” isimli kitabı, 2005 yılında Bilgi Üniversitesi Yayınları tarafından basıldı. İktidar, mekân, dil ve psikanaliz alanlarına yoğunlaşan Yırtıcı; iktidar ve mekânın yeniden üretimi, modernleşme ve gündelik hayat pratikleri, sinema ve mimarlık ile kent modernleşme tarihi üzerine dersler vermekte, Gazete DuvaR internet gazetesinde düzenli yazmaktadır.

***

Hakkı Yırtıcı’ya göre mimarlık eğitiminin en önemli niteliği insana kazandırdığı formasyon; sadece tasarıma değil, asıl düşünme ve yapmaya dair. Ayrıca edinilen formasyonun kendisini her alanda yeniden üretmesi gereken özgün bir bilgiyi içerdiğini unutmamalı. Bu çerçevede, eğitim yıllarından başlayarak, ofis deneyimi, proje müellifliği, kitap editörlüğü, akademisyenlik, internet sitesi yöneticiliği, mimari tasarım stüdyosu koordinatörlüğü, kitap ve gazete yazarlığına uzanan yolda deneyimlerini paylaşıyor. Bu deneyimlerin bireysel olduğu kadar ülkenin siyasal, toplumsal, kültürel ve ekonomik değişimine bağlı iki farklı katmanı bulunuyor. Kendi tarihini yazan özne bilinciyle, bu iki farklı hikâye tek bir kişinin ağzından anlatılacak. Bu paylaşım vesilesiyle tekrar kurulacak hikâye esnasında katılımcıların bol bol söz keserek soru sormaları, hikâyeyi zenginleştirmeleri anlatıcının en büyük beklentisidir.

Yazar- MO İstanbul 26 Haziran 2020 Cuma