Ana Sayfaya Dön

Foto Galeri

Dünya Mimarlık Günü Etkinlikleri Kapsamında Mimarlık Yapmak: Kapsayıcı, Sağlıklı, Dayanıklı Konferansı

TMMOB Mimarlar Odası tarafından 2021 Dünya Mimarlık Günü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen, 2012 yılı “Küresel Sürdürülebilir Mimarlık Ödülü” sahibi Prof. Anne Feenstra’nın “Mimarlık Yapmak: Kapsayıcı, Sağlıklı, Dayanıklı” başlıklı konferansı, 28 Eylül 2021 Salı günü saat 17.00’de Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nde gerçekleştirildi.

Mimarlar Odası Genel Merkezi ile Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nin ortak düzenlediği etkinlikte Anne Feenstra; Afganistan, Hindistan ve Nepal’deki çalışmaları üzerinden mimarlığın yerel bağlamla, zanaatkarlar, kullanıcılar ve malzemelerle olan ilişkilerini tartışmaya açtı. “Doğa ile tasarım” yaklaşımıyla Hindu Kush-Himalaya bölgesindeki yapılaşmayı zorlayıcı iklim koşullarına, soğuğa ve depreme dayanıklı hale getirmek için kullanılan tasarım / inşa yöntem ve tekniklerini dinleyicilerle paylaştı.

İngilizcedir gerçekleşen etkinlikte katılımcılara eşzamanlı olarak simültane çeviri hizmeti sunuldu. Konferans ayrıca mimarist.tv adresinden canlı olarak yayınlandı.