- Bilgisayar Alımı Duyurusu
- Kanal İstanbul projesi için planlanan rezerv yapı alanı ilanına karşı açılan davada iptal kararı verildi
- Kamuoyuna Duyuru
- Tebligat İlan Sekmesi
- TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Kadın Komisyonu 25 Kasım Bildirisi
- Tuzla Kamil Abduş Gölü çevresinin yapılaşmaya açılmasının yürütmesi durduruldu
Yeni Yayın: “Mimarlar Odası Tarihinden Portreler: Yıldız Sey”
“Mimarlar Odası Tarihinden Portreler” dizisinin son kitabı Yıldız Sey söyleşisi geçtiğimiz aylarda yayımlandı.
Yıldız Sey; Alper Ünlü’nün, kitabın sunuşunda yer alan sözleriyle, “özellikle Türkiye’de ‘sosyal konut’, ‘sosyal konut üretim biçimleri’, ‘gecekondu’ ve ‘konut üretim ilkeleri’ adı altında, ülkemizin konut stokundaki gerilimlere, problemlere, üretim ve ideolojik sistemler içerisinde ışık tutan, bu art alan için akademisyen yetiştiren, ‘lider’ öğretim üyelerindendi.” Kitap, Gül Köksal tarafından yapılan söyleşinin yanında, birlikte çalıştığı meslektaşlarının aktardıklarıyla Yıldız Sey portresini tamamlamaya çalışıyor.
“Kendisiyle 80 yaşını geçmişken yapılan söyleşiye zaman zaman kulak mi¬safiri olmuştum. Özel hayatıyla, çocukluğu gençliğiyle ilgili soruları kısa ke¬sip ‘Daha çok mimarlık eğitimi üzerinde duralım, mimarlık konularından söz edelim’ dediğini hatırlıyorum. Aile geçmişi hariç, kendisinden ne kadar az bahsettiğini, katıldığı ortak ça¬lışmalardan, yönettiği projelerden, hatta arkadaşlarla yaptığı gezilerden söz ederken kendisini değil başkalarını öne çıkardığını söyleşiyi okuyanlar da fark edeceklerdir. Onun en önemli kişilik özelliğinin öne çıkmamak, kendini dayatmamak aksine geriye çekmek, sevecenlik ve tevazu olduğunu düşü¬nüyorum. Günümüz değerleri ve terimleriyle söyleyecek olursam: böbürlen¬mek ve medyatiklik onun işi değildir. Yıldız Sey, kitabı için onun çalışmalarını, yayınlarını, ödüllerini birlikte göz¬den geçirirken, ‘Fena şeyler yapmamışım’ demişti. Bence Yıldız’ı en iyi an¬latan bir sözdür bu.” (Oya Baydar)
Mimarlar Odası Tarihinden Portreler: Yıldız Sey, Dizi Editörü ve Yay. Haz.: Bülend Tuna, Ağustos 2021, 86 sayfa, 16 x 21 cm.

Son Eklenenler
- Bilgisayar Alımı Duyurusu
- Mimarlara Mektup Sayı: 301
- Ekrem İmamoğlu Üzerinden Yerel Demokrasiye Müdahale
- 36 Yıl Süren Bir Kent Ve Hukuk Mücadelesi Park Otel… Yıl 2025, Yine Ve Bu Kez Kesin Olarak Kazandık!
- Mustafa İzberk Arşiviyle Anılacak
- Kentsel Dayanıklılık
- Eğer Lüzumsuzluk Da Lüzumlu Olmasaydı; Lüzumlu Nasıl Lüzumlu Olabilirdi ki?… Eğer Gereksizlik De Gerekli Olmasaydı; Gerekli Nasıl Gerekli Olabilirdi ki?…
- Mimarlara Mektup Sayı: 300
- Prof. Dr. Cevat Erder Anısına 8. Ulusal Mimari Koruma Proje ve Uygulamaları Sempozyumu Sonuç Bildirgesi