- Mimarlık Vakfı Enstitüsü Ulusal Öğrenci 2025 Ajandası Kapak Tasarımı Yarışması
- Planlama Ajansı Başkanı Buğra Gökçe’yi Makamında Ziyaret Ettik
- Depremin Afete Dönüşmemesi İçin Yeni Bir İmar, Yapı Üretim Ve Denetim Sistemi Zorunludur!
- 2025 Yılı Ajandası Fotoğraf Yarışması “Zaman ve Mekan”
- XVIII. İstanbul Uluslararası Mimarlık ve Kent Filmleri Festivali finalist filmleri belirlendi
- TMMOB Mimarlar Odası ile Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) arasında eğitim protokolü imzalandı.
SMGM E-Seminerleri Devam Ediyor: ‘Krizi Yönetmek’
Değerli meslektaşlarımız,
Meslektaşlarımızın mesleki gelişimlerine katkı sağlamak ve mimarlık meslek pratiklerine dair tartışmalarımızı sürdürebilmek adına TMMOB Mimarlar Odası Sürekli Mesleki Gelişim Merkezi olarak kurguladığımız e-seminer programları “Krizi Yönetmek” konusu ile devam ediyor.
Seminer, Prof. Dr. Murat Günaydın katılımı ile 20 Ağustos 2020 Perşembe, 14.00-16.00 saatleri arasında gerçekleştirilecektir. Söyleşiye kayıt yaptırmak için detayları aşağıda bilgilerinize sunar, katılımınızı dileriz.
Zoom kayıt bağlantısı:
https://bit.ly/2PPEKNF
YouTube canlı yayın bağlantısı:
https://bit.ly/2XYuIyi
Detaylı bilgi için:
https://bit.ly/2FoWOwl
Bilgisayarınıza veya akıllı telefonunuza Zoom uygulamasını indirdikten sonra, belirtilen bağlantı aracılığı ile etkinliğe kayıt yaptırabilirsiniz. Katılım 100 kişi ile sınırlıdır. Etkinlik Zoom’da yayın saatinden 15 dakika önce açılacak, Zoom’a giriş yapan ilk yüz kişiye onay verilecektir.
UYARI: Etkinliğin Mimarlar Odası sicil kaydının yapılabilmesi için Zoom ile yayına canlı katılan üyelerimizin sicil numaralarını belirtmeleri gerekmektedir.
Zoom üzerinden bağlanamayanlar için yayın Youtube bağlantısı aracılığı ile canlı olarak takip edilebilecektir.
Saygılarımızla,
TMMOB Mimarlar Odası Sürekli Mesleki Gelişim Merkezi
Söyleşi içeriği:
Krizi Yönetmek
Belirsizliklerin üst seviyede olduğu, risklerin hızla geliştiği, hatta kaotik ortamların olabileceği dönemlerden geçiliyor, bu durumlara yönetim bilimi nasıl yaklaşıyor? Başarıyla uygulanan yöntemler nelerdir? Sorularının cevabı yaşam kaliteniz, huzurunuz, güven ve mutluluğunuz için çok değerli katkılar sağlayabilir. Felaket tellalları sizin moralinizi aşağı çekerek daha mutlu oluyorlar. Pek çok iletişim kanalından (haberler, internet, sosyal medya, iletişim listeleri vb.) gelen birbiriyle çelişen, doğruluğu şüpheli bilgi bombardımanında çağdaş insan paralize olmuş durumda. Bize çevreden yoğun olarak gelen mesajlar ‘çevrenin tehlikeli hatta çok tehlikeli olduğuna’ vurgu yapar. Çevrenin tehlikeli olduğu algısının bilinçli yaratılması bazı çevrelerin işine gelir. Bu sayede hem sizin enerjiniz düşer ve üretiminiz, mutluluğunuz azalır; hem de bundan faydalanarak avantaj sağlayanların (silah tüccarları, antidepresan üreticileri, terör odakları, vb.) yolu açılır.
Kriz durumları normal operasyon durumları değildir. Günlük rutininize devam edemezsiniz. Çünkü şartlar hızla değişmiştir ve değişmeye devam etmektedir. Normal ve belirgin şartlara uygun davranışlarınız sizin için bugün yetersizdir. Aynen araba farı önünde donup kalan bir tavşan gibi. Yangının içinde görevli bir itfaiye erinin dizi seyrettiğini duydunuz mu? Veya fırtınaya yakalanmış bir geminin kaptanının günlük rutinine devam ettiğini mi sanıyorsunuz? Belirsizliğin zirve yaptığı dönemlerde doğru strateji nedir? Bu durumda neler yapmamız gerekiyor? sorularının cevaplarını bilgiye ve tecrübeye dayalı olarak ele alalım.
TMMOB Mimarlar Odası Sürekli Mesleki Gelişim Merkezi online etkinlik kuralları:
Online toplantılarda, toplantıya katılan katılımcı sessize alınır.
Açılış moderatör tarafından yapılır.
Açılıştan sonra söz konuk konuşmacıya verilir.
Konuk konuşmacı sunumunu tamamladıktan sonra katılımcılar söz alarak soru sorabilirler.
Mimarlar Odası SMGM bilgisi ve izni dışında toplantı kayıt altına alınamaz, yaygınlaştırılamaz.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.