2017 Yılı Trakya Üniversitesi Mimarlık Mezunları Buluşması

Yazar- MO İstanbul 16 Haziran 2017 Cuma

Mimarlar Odası Edirne Temsilciliği tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mezunları Buluşması, 30 Mayıs Salı günü temsilcilik binasında gerçekleştirildi. Saat 20.00’da başlayan etkinlikte açılış konuşmasını Mimarlar Odası Edirne Temsilciği Yönetim Kurulu Üyesi Ender Özden yaptı. Sözlerine, “Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesinden mezun olacak yeni meslektaşlarımız onuruna, TMMOB Mimarlar Odası Edirne Temsilciliği olarak düzenlemiş olduğumuz yemeğe katıldığınız için hepinize hoş geldiniz diyorum” diyerek başlayan Özden, yeni mezun mimarlara Mimarlar Odası’ndan ve tarihçesinden bahsetti. Mimarlık mesleğinin niteliğinin arttırılması için meslek ilkelerine ve Mimarlar Odası’na sahip çıkılmasını gerektiğini ifade eden Özden konuşmasını ‘mimarlık mesleğinizin gereklerini yerine getirerek mesleğinizi icra edeceğinizi düşünüyor, size meslek hayatınızda başarılar diliyor ve sizleri sevgi ve saygı ile selamlıyoruz’ sözleriyle sonlandırdı.

Özden’in ardından öğrenci temsilcileri söz aldı ve ardından yemeğe geçildi.

2017 Yılı Trakya Üniversitesi Mimarlık Mezunları Buluşması etkinliği, Mimarlar Odası Edirne Temsilciliği tarafından yayına dönüştürüldü. Yayını buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz.

Etkinlik yayınının önsözü ise Mimarlar Odası Edirne Temsilciliği Başkanı M. Emin Parlakçı’ya ait:

“Tarihi Kentimiz Edirne’de Trakya Üniversitesi Mimarlık fakültesinden mezun olarak yurdumuzun dört bir yerinde mimarlık hizmeti vereceksiniz.
Sizlere Mimarlar odası adına ‘Odamıza hoş geldiniz’ diyoruz. Tarihi kentimiz Edirne’de en az dört yıl sizlerle birlikte yaşadık ve birçok etkinlikte bir araya geldik. Sizlerden sonraki arkadaşlarınızla bu birlikteliği sizinde bize katılımınızla daha güçlü biçimde yapacağız. Mimar Koca Sinan’ın eserlerinin yer aldığı kentimizde mimarlık disiplini eğitimi alan meslektaşlarımızın meslek odamızı sahiplenmeleri için Edirne temsilciliği olarak etkinliklerimizi çoğaltmamız gerektiği bilincindeyiz. “Toplum hizmetinde bir mimarlık için Mimarlık bölümünden mezun olduğunuz ve Mimarlık Mesleğini kamu yararına, toplumdan yana yürüteceğinizden eminiz. Mimarlar Odası sizlerin katılımı ile daha da büyüyecektir.  Sizlerle daha da güçleneceğiz. Mimarlık platformuna ve aramıza hoş geldiniz. Sevgilerimizi sunuyoruz, başarılar diliyoruz.”

 

Yazar- MO İstanbul 16 Haziran 2017 Cuma