TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Şişli Belediyesi’ne Dayanışma Ziyaretinde Bulundu

TMMOB çatısı altında, meslek örgütlerinin ortak iradesiyle 22 Mart 2025 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Şişli Belediyesi’ne yönelik dayanışma ziyaretleri gerçekleştirildi. Ziyaretlerde TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi olarak biz de yerimizi aldık.
19 Mart 2025 tarihinde İstanbul’da yaşanan gelişmelerin ardından; demokrasiye, yerel yönetime ve halkın iradesine yönelen baskılara karşı sessiz kalmayacağımızı bir kez daha ifade etmek üzere yapılan bu ziyaretlerde, belediyelere geçmiş olsun dileklerimiz iletildi; mücadeleye ortaklığımız vurgulandı.
Belediye başkanları ve yöneticileriyle yapılan görüşmelerde, demokratik değerlerin, ifade özgürlüğünün ve yerel özerkliğin kamusal yaşam için taşıdığı önem altı çizilerek; mühendis, mimar ve şehir plancılarının örgütlü gücünün her koşulda halkın yanında olacağı belirtildi.
TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi olarak; halkçı, katılımcı ve adil bir yerel yönetim anlayışının savunucusuyuz. Kentleri, yaşamı ve ortak geleceğimizi savunmak için dayanışmayı büyütmeye devam edeceğiz.
Kurtuluş yok tek başına!
Ya hep beraber, ya hiçbirimiz!
TMMOB Mimarlar Odası
İstanbul Büyükkent Şubesi







