Sal28Eyl17:00- 19:002021 Dünya Mimarlık Günü Etkinlikleri: “Mimarlık Yapmak: Kapsayıcı, Sağlıklı, Dayanıklı”17:00 - 19:00 TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Etkinliği Gerçekleştiren: TMMOB Mimarlar Odası ve TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Kategori:Panel-Konferans

Detaylı Bilgi

Konferans: Prof. Anne Feenstra
TMMOB Mimarlar Odası tarafından 2021 Dünya Mimarlık Günü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen, 2012 yılı “Küresel Sürdürülebilir Mimarlık Ödülü” sahibi Prof. Anne Feenstra’nın “Mimarlık Yapmak: Kapsayıcı, Sağlıklı, Dayanıklı” başlıklı konferansı, 28 Eylül 2021 Salı günü saat 17.00’de Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nde gerçekleşiyor.
Etkinlikte Anne Feenstra, Afganistan, Hindistan ve Nepal’deki çalışmaları üzerinden mimarlığın yerel bağlamla, zanaatkarlar, kullanıcılar ve malzemelerle olan ilişkilerini tartışacak. “Doğa ile tasarım” yaklaşımıyla Hindu Kush-Himalaya bölgesindeki yapılaşmayı zorlayıcı iklim koşullarına, soğuğa ve depreme dayanıklı hale getirmek için kullanılan tasarım / inşa yöntem ve tekniklerini dinleyicilerle paylaşacak.
*Etkinlik dili İngilizcedir. Katılımcılara simültane çeviri hizmeti sunulacaktır.

Önemli: Etkinlik salgın tedbirleri kapsamında gerçekleştirilecek olup, bina girişinde HES kodu sorgulaması yapılacaktır.

Etkinliği Gerçekleştiren

TMMOB Mimarlar Odası ve TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi

Tarih

28:Eylül 2021, Salı - 17:00 - 28:Eylül 2021, Salı - 19:00

Yer

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi

Kemankeş Karamustafa Paşa Mahallesi, Kemankeş Caddesi, No:31 Karaköy