DEPREM BÖLGESİNDE YAPILAŞMA VE DÖNÜŞÜM SÜREÇLERİ HAKKINDA BASIN TOPLANTISINA ÇAĞRI

Yazar- MO İstanbul 11 Haziran 2025 Çarşamba

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş ve ardından 20 Şubat 2023’te Hatay merkezli yaşanan; etkilediği alan, sebep olduğu yıkım ve kayıplarla ülkemizin son yüzyılda yaşadığı en büyük afetlerden olan depremlerde yaklaşık on dört milyon yurttaşımız etkilenmiş; resmi verilere göre elli binin üzerinde yurttaşımız hayatını kaybetmiştir.

Mimarlar Odası olarak bölgede bulunan Birimlerimizle birlikte; afetlere karşı sağlam, sağlıklı ve güvenli kentleşme ve yapılı çevre üretimin sağlanması; kültürel, tarihî ve mimari mirasın korunarak gelecek nesillere aktarılması amacıyla başlatılan çalışmalar sürdürülmektedir.

Depremin hem bölgede hem de ülke genelinde doğruda ve dolaylı olarak devam eden etkilerine; barınma sorununun çözümü için başlatılan dönüşüm ve yeniden yapılaşma süreçlerine yönelik Odamızca yapılan tespit ve değerlendirmelere ilişkin basın açıklamasının paylaşılacağı toplantı gerçekleştirilecektir.

Değerli basın mensuplarımızı deprem bölgesinde yerinde dönüşüm ve yapılaşma süreçleriyle ile ilgili yapılacak basın toplantısına katılmaya ve basın açıklamasını kamuoyu ile paylaşmaya davet ediyoruz.

DEPREM BÖLGESİNDE YAPILAŞMA VE DÖNÜŞÜM SÜREÇLERİ BASIN TOPLANTISI
Tarih : 11 Haziran 2025
Saat : 13.30
Yer : Mimarlar Odası Malatya Şubesi / MALATYA

TMMOB MİMARLAR ODASI
MERKEZ YÖNETİM KURULU

Yazar- MO İstanbul 11 Haziran 2025 Çarşamba